Fjälltur juli 2016 del 2

Sover ganska länge dagen efter. Det är ganska så sövande att ligga i tältet och lyssna på regnet mot tältduken. Direkt när jag tittade ut genom tältet låg dimman tät efter nattens regn, men den klarnade upp ganska så fort. Tog en promenad för att tältet skulle hinna torka lite innan jag tog ner det.

Efter nattens regn hade bäckarna fått påfyllning. Det dröjde inte länge förrens molnen drog ihop sig ytterligare igen, gav sig ifrån muller och blixtrar över Åreskutan på andra sidan dalen. Skönt att det inte var där jag valt att vandra, tänkte jag, men det dröjde inte länge innan även Välliste blev dushat av kraftigt regn.

Väntade ut det kraftigaste regnet under tak, bland annat i Vällistes toppstuga där jag mötte ett par andra personer och en vovve. Fortsatte en bit till till en fin lägerplats intill en tjärn och med nästan mogna hjortron utanför tältet.

Comments are closed.