Fjälltur juli 2016 del 1

För omväxlingens skull tänkte jag visa lite bilder o skriva om en semester i form av en fjälltur jag gjorde för snart ett år sedan i Jämtland.

Korna badar fötter i Indalsälven

 

 

Tog tåget till Undersåker, och siktade på att slå läger vid, eller nära toppen på Välliste. Värmen värmde, och  korna badade fötterna i Indalsälven.

 

På andra sidan älven, längre, ser jag målet, fjället, välliste. Anar att det kan komma lite regn på molnen längre bort. Möter en älg i ett skogsbryn, utmed en del bäckar syns gamla bäverspår, men inga färska.

På högre höjd tätnar molnen, mellan träden skymtar en och annan regnbåge. I fjällskogens bäckar är det fortfarande lågt vatten, bäckar som skulle visa sig få ett allt högre och högre flöde allteftersom..

Slår läger strax ovanför trädgränsen på Välliste på en hyfsat plan och vindskyddad plats i sluttningen. Minns jag rätt startade regnet strax efter att tältet var uppsatt.. Nedan är ett par bilder från nära lägerplatsen:

Fortsättning följer.

Comments are closed.