Snöiga December

Denna decembermånad har det inte blivit någon vandring för mig. Stigar och vägar snöade över – så det var bara att bära upp skidorna från förrådet. Det har blivit tre turer i skidspåren som utgår från Ånnaboda. Under den första turen var det kallgrader och snöfall. Jag hade bra fäste men inte så mycket glid och alltid nysnö i spåret.

Under den andra skidturen, var det bitvis dimma och tö. Speciellt på slutet, då blev det halkigt i spåret.

Därefter töade all snö bort. Och därefter kom det massor av ny snö. Under den tredje turen fick jag sol på mig! Jag var ute ganska länge. Så solen hann övergå till solnedgång/skymning och senare även fullmåne och iskallt. Är tacksam för att jag fick möjligheten att åka dessa turer.

Jag åkte mest i spåren, men hade med mig ett lätt 50-200mm objektiv på tredje turen, så då kan man ju zooma in i landskapet vid utsikterna lite. Ofta går det att hitta fotomotiven nära skidspåret. Det kanske blir en fjärde tur också.

Comments are closed.