Falkasjön runt, Januari 2016

En av de markerade slingorna i Ånnaboda är runt Falkasjön. Bitvis lite kuperad terräng, men en stor del av sträckan går ändå på grusvägar. Drygt 30cm snö på plan mark, kan kännas som det dubbla bland ljungen. En bra sak att använda så här års är snödamasker. Dom gör att det inte kommer snö innanför skorna som smälter. De har även samma funktion där det är sankare/blötare än vad kängorna är höga, det är en lyx med torra fötter. Nu så här mitt i vintern, får man även se upp så man inte går i något av alla skidspår.

Jag startade denna förmiddags vandring i Ånnaboda, men blev lite tidig och väntade i värmestugan tills det ljusnade på. Samtidigt körde en pistmaskinen runt sjön för att göra nya skidspår. Vädret var snö, uppehåll, dimma, regn och åter snö och något sjunkande temperatur. Tog en alternativ väg första kilometern, förbi Ånnaboda camping, med tanke på ljuset och vädret..

Det kan vara lite lurigt att hitta/se de mindre stigarna när det snöar och ibland får man gå bredvid stigen, ifall det är ett spårat skidspår. Slingan runt Falkasjön är runt nio kilometer, och jag avslutade med lunch uppe på Falkaberget med utsikt över snöstormen, innan jag gick vidare till Ånnaboda för bussresan hemåt.

Klicka på en bild i galleriet för att se större.

 

Comments are closed.