Bild

Vinter(?) tur i kilsbergen

I dagarna innan jul stack jag iväg upp till Kilsbergen. Känner verkligen att jag mår bra bara av att gå runt i skogen, följa någon bäck och se vad som finns utmed den. Men vädret är lite förvirrande. Ena veckan kan isen ligga stadig och frosten vacker, helgen efter kan man nästan bli badsugen av att blicka ut över samma sjö (men temperaturen den är nog fortfarande runt nollan). Som om inte det är nog, hittade jag även ett par gula kantareller som fick följa med och användas till kvällsmaten denna tur (21a decemeber)

Efter att ha navigerat  efter kartan kom jag fram till en spännande sjö med lite vildmarkskänsla. Bilderna ovan är från, vid sjöns början, mitten på sjön och utloppet. Sjön har troligen dämts upp för att använda vattenkraften till något. Längre in i skogen observerade jag en fågel, som jag tror var en kungsörn. Är inte så bra på att artbestämma fåglar. En stor fågel var det i alla fall!

Comments are closed.