Decemberbäcken

Dags för en ny vandring. Fortsätter på temat att följa skogsbäckar i detta inlägg. Dels för att jag själv tycker det är intressant, och att leta nya intressanta fotomotiv. Projektet för denna vandring var att gå lite utmed en skogsbäck, och följa några tillflöden upp och ner, för att se vad man hittade.

Det var ganska långt att gå fram dit. Till slut fick jag syn på en sjö med liten skogsbäck jag skulle följa för att komma ner tillhuvudbäcken. Efter ytterligare några kilometer på en skogsväg kom jag in i vildmarken. Marken var frusen, men lyckades få in vatten i kängorna ändå.

Jag följde skogsbäcken ner till den lite större skogsbäcken jag skulle följa uppåt. Där har jag tagit en av mina bästa vinterbilder. Idag var ljuset inte lika intressant, jag småfrös och hade ingen större lust att vänta två timmar på att ljuset kanske skulle bli intressantare.

Tidigare har jag följt bäcken nedströms. Nu testade jag följa den uppströms istället.
Omväxlande barrskog och mindre forsar, varvat med mindre mossar. Vid utflödet från en tjärn satt en strömstare och fiskade. Därefter svängde jag av för att följa ett av bäckens tillflöden, för att upptäcka lite nytt.

Det började skymma och bli ganska coolt ljus ju längre upp i skogen jag kom.
Till sist rann den lilla bäcken ut från en sjö, en av källsjöaarna, här hade lokatten gått före. Spännande. Vet att även kungsörn observerats i området.

Comments are closed.