Blog Archives

Bild

Höga vattenflöden

I slutet på året var jag upp och vandrade en sväng, ungefär samma område som förra gången. Hade hoppats på mer snö nu, men nej då, däremot så var vattenflödena högre. En del vattendrag och sjöar hade svämmat en del.

Det var mulet väder. Lagom varmt för en vandring på ett par mil. Efter att det blivit mörkt började det snöa, så under min nästa vandring ligger det förhoppningsvis snö i markerna..

Bild

Vintrig bäck under vintergata

Det blev ännu en februarivandring för mig. Nu med lite djupare snötäcke och en mer uppklarnad himmel.
Skymningen kommer fortfarande tidigt. Likaså mörkret efter skymningen. Så även den lägre temperaturen efter att mörkret infunnit sig. Likaså blir det svårare att se vart man sätter fötterna. Man måste vara försiktigare för att inte råka snubbla. Men samtidigt allteftersom mörkret tilltar börjar stjärnorna lysa på himlen. Stjärnornas reflekterar sig i snön, så pass att jag kan se vart jag sätter fötterna utan att behöva sätta på pannlampan, bara jag koncentrerar mig. Tittar nordväst-norrut och får syn på en stjärnsamling,  som ibland verkar gå som en båge över hela himlavalvet. Som ett Guds fingeravtryck från när världen skapades. Känner mig lugnare, tryggare, ju närmre Gud jag kommer.

Bild

Höstliga färger utmed Svartån

_igp8709

Svartån vid Karlslund, 20161013

Bild

Augustinatt

_IGP7820-HDR-Redigera

När augustiskymningen övergår till natt.

Bild

Varma sommarkvällar

Ett par djur som jag fotograferade under en varm cykeltur:

Ko på sommarbete

Ko på sommarbete

IMGP6623

Rådjur på ängen

IMGP6654

Bäver

 

Bild

Norskenskväll

Under en kvällspromenad runt Oset dök detta norrsken upp.

_IGP3430_2_small

Bild

Vinter(?) tur i kilsbergen

I dagarna innan jul stack jag iväg upp till Kilsbergen. Känner verkligen att jag mår bra bara av att gå runt i skogen, följa någon bäck och se vad som finns utmed den. Men vädret är lite förvirrande. Ena veckan kan isen ligga stadig och frosten vacker, helgen efter kan man nästan bli badsugen av att blicka ut över samma sjö (men temperaturen den är nog fortfarande runt nollan). Som om inte det är nog, hittade jag även ett par gula kantareller som fick följa med och användas till kvällsmaten denna tur (21a decemeber)

Efter att ha navigerat  efter kartan kom jag fram till en spännande sjö med lite vildmarkskänsla. Bilderna ovan är från, vid sjöns början, mitten på sjön och utloppet. Sjön har troligen dämts upp för att använda vattenkraften till något. Längre in i skogen observerade jag en fågel, som jag tror var en kungsörn. Är inte så bra på att artbestämma fåglar. En stor fågel var det i alla fall!

Bild

Vinterlandet

_IGP1327_smalllVill man besöka ett vinterland i Närke gäller det att passa på när snön ligger. Denna damm har jag gått förbi ett par gånger tidigare, denna vintriga novemberdag kom jag fram precis när solen gått ner. Precis när kameran var redo kom ett par korpar flygandes över den tysta och stilla dammen. Kanske att de var nyfikna på vem jag var som kom promenerandes!