Bergslagsleden etapp 11 och 10.

Jag har tänkt ett tag att det vore roligt att försöka ta mig igenom alla etapper av bergslagsledens. Inte nödvändigtvis i ett svep, utan en etapp en dag, en till eller två en annan dag. Och så vidare.

Idag började jag. I mitten ungefär. Startade vid Klunkhyttans Busshållplats, vid Leken alltså och siktade mot Ånnaboda. Stannade och tittade på saker, fotograferade, njöt av utsikter, vyer över sjöar och annat fint.

Det första naturreservatet, Klunkhytteskans bjuder på en ganska så långväga utsikt. Här har det även legat en borg. Vid sjön stora tväggelåten ligger ett vindskydd väldigt fint beläget. I Dunderklintarnas Naturreservat är det ganska trolsk skog, en favoritplats att fotografera på. Vägen ner mot garphyttans nationalpark kändes lite småtråkig, men fick äntligen se parken när mer än första blåsippan blommade. Efter nedförsbacke kommer uppförsbacke, och så väntade turens finaste utsiktsplats längst upp i nationalparken.

Vid Suttarboda började nästa etapp och här fyllde jag på vatten. Vid Björktjärn badade jag fötterna och undrade vem som skulle hinna först till Ånnaboda; Jag eller regnmolnen.. Vattnet i sjön kändes kallt och benen möra efter typ 18km löpning. Käkade en chokladkaka innan sista biten över Falkaberget, där en korpfamilj hade flyguppvisning. Väl i Ånnaboda köpte jag lite fika, som snabb energi påfyllning

Vilen härlig tur! Det blev nästan 24 km, och 470 höjdmetrar. Enligt min trippmätare. Inte konstigt att det kändes i benen på slutet.

Jag har inte bestämt mig för när jag tar nästa etapp av Bergslagsleden.
Men här är ett galleri bilder från turen;

Comments are closed.